فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes) کلیک کنید
فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes)
کلیک کنید
0
0

دانلود رایگان ویدیو آموزش منبع تغذیه، ساختار حافظه، فانکشن ماژول

7165 بازدید

در قسمت های قبلی بخش دانلود رایگان مهندس یار 3 قسمت از مجموعه آموزش های رایگان PLC زیمنس را برای دانلود رایگان قرار دادیم. در ادامه و در این بخش با چهارمین فایل آموزشی در خدمت شما هستیم. در این فیلم آموزشی با منبع تغذیه، ساختار حافظه، سیکل اسکن و فانکشن ماژول آشنا خواهیم شد.

 

 

منبع تغذیه plc

 

منبع تغذیه یک سیستم PLC

 

 

PLC دستگاه الکترونیکی حساسی می باشد. بنابراین مانند هر کامپیوتری برای عملکرد صحیح نیازمند جریان برق با ولتاژ دقیق و بدون نوسان است. همچنین مقدار آمپر این جریان برق باید بتواند انرژی مورد نیاز cpu و ماژول های متصل به آن را به راحتی تامین نماید.

 

ولتاژ کاری PLC های زیمنس 24 ولت مستقیم می باشد. در استپ سون 300 – S7 می توان از هر منبع تغذیه ای که این ولتاژ را به صورت کاملاً صاف و دقیق تولید می کند استفاده نمود. اما بهتر است از منبع تغذیه خود پی ال سی زیمنس استفاده کنیم. این منابع تغدیه درست مانند ماژول های PLC در داخل انواع راک قرار گرفته و در انواع دو، پنج و ده آمپر می باشند. با توجه به تعداد ماژول ها باید منبع تغذیه با ظرفیت مناسب را انتخاب نمود.

 

در STEP 7-400 حتماً باید از منبع تغذیه خود PLC استفاده نمود. زیرا اولاً در استپ سون 400 منبع تغذیه به صورت هوشمند عمل کرده و با PLC تبادل اطلاعات دارد. و دوم اینکه رک PLC در S7-400 دیگر یک تکه آلومینیومی ساده نیست و باید انرژی برق را از ماژول منبع تغذیه دریافت کرده و به دیگر ماژول ها منتقل نماید.

 

در همین رابطه ببینید: دانلود قسمت اول آموزش رایگان PLC

 

 

اتوماسیون صنعتی

ساختار حافظه در PLC

 

مورد دیگری که در قسمت چهارم به شما آموزش داده خواهد شد ساختار حافظه در PLC ها می باشد. پی ال سی دارای چهار نوع حافظه می باشد.

Load Memory یا حافظه بارگذاری: برنامه نوشته شده توسط کاربر در آن بارگذاری و ذخیره می شود.

Work Memory یا حافظه کاری: درست مانند Ram کامپیوتر عمل می کند. یعنی برنامه ها و توابع برای اجرا ابتدا به این حافظه منتقل می شوند.

System Memory یا حافظه سیستمی: بخشی از حافظه است که عناصر سیستمی در آن ذخیره می شوند.

NV Memory یا حافظه ماندگار: این حافظه با قطع شدن برق plc اطلاعات را در خود ذخیره کرده و با وصل شدن مجدد برق اطلاعات را مجدداً به جریان می اندازد.

در همین رابطه بخوانید »   دانلود جزوه کامل انجام محاسبات سیم و کابل

 

در همین رابطه ببینید: دانلود قسمت دوم آموزش رایگان PLC

 

سیکل اسکن پی ال سی زیمنس

 

سیکل اسکن به مدت زمان کامل یک بار اجرای برنامه PLC گفته می شود که از جمع زمان های زیر به دست می آید.

1- زمان مربوط به ارسال خروجی ها

2- زمان مربوط به برنامه اصلی

3- زمان های سیستم عامل و وقفه ها

4- زمان تبادل ارتباط با شبکه های ارتباطی

5- زمان مربوط به دریافت ورودی ها

 

فانکشن ماژول s7 300, 400

 

فانکشن ماژول که در فارسی به آن ماژول وظیفه گفته می شود، نوع خاصی از ماژول ورودی و خروجی است که اغلب دارای پردازنده مستقل بوده و عملیاتی را که نیاز به حجم یا سرعت بالای پردازش دارد به طور مستقل از cpu مرکزی انجام می دهد.

 

به عنوان مثال یک cpu را در نظر بگیرید که در حال اجرای یک برنامه بزرگ بوده و سیکل اسکن خود را در یک میکروثانیه به انجام می رساند. در صورتی که بخواهیم یک انکودر افزایشی را به این سی پی یو متصل کنیم، لازم است حداقل یکصد هزار پالس در ثانیه را شمارش، مقایسه و ذخیره نماییم. این مقدار صد برابر سریع تر از زمان سیکل برنامه cpu می باشد.

 

 

چرخه اجرای برنامه در plc

 

در همین رابطه ببینید: دانلود قسمت سوم آموزش رایگان PLC

 

در این گونه موارد از یک فانکشن ماژول استفاده کرده که به صورت مستقل شمارش را انجام داده و تنها نتایج شمارش مانند جهت، سرعت حرکت و موقعیت زاویه ای شفت را در اختیار cpu قرار می دهد.

 

همین مساله در مورد سیستم های کنترل حلقه بسته نیز پیش می آید. از آنجا که plc در حین اجرای سیکل کاری خود، دسترسی عادی به خروجی ها و ورودی های خود ندارد، امکان کنترل کامل جهت کاربرد های زمان واقعی مانند PID مقدور نمی باشد. بنابراین در این گونه موارد از فانکشن ماژول مرتبط استفاده می کنیم.

 

در ادامه هم می توانید این فیلم آموزشی را به صورت آنلاین مشاهده فرمایید و هم با کلیک بر روی دانلود در قسمت پایین آن را دانلود فرمایید.

 

برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد دانلود رایگان ویدیو آموزش منبع تغذیه، ساختار حافظه، فانکشن ماژول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.