فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes) کلیک کنید
فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes)
کلیک کنید
0
0

آموزش HMI در تیا پورتال (پایش فرآیندهای صنعتی)

5491 بازدید

آموزش HMI در تیا پورتال موضوع این نوشته از بخش برق صنعتی مهندس یار است. اگر محصولات ما در زمینه اتوماسیون صنعتی و PLC ها را دنبال کرده باشید، حتماً اطلاع دارید که مدتی پیش دو آموزش در زمینه سری 1200 زیمنس با عناوین آموزش PLC 1200 و آموزش Tia Portal پیشرفته منتشر کرده بودیم که هر دو در این صفحه قابل دسترسی هستند. اما در ادامه همین مسیر با محصول دیگری که اختصاص دارد به آموزش WinCC در Tia Portal در خدمت مهندسان و صنعتگران گرامی هستیم. توجه داشته باشید که این آموزش جدید در ادامه مسیر پکیج های قبلی است و برای استفاده از آن باید حتماً ابتدا آموزش های قبلی در زمینه WinCC و تیا پورتال را استفاده کرده باشید.

آموزش hmi

مشخصات آموزش HMI Tia portal

مانند تمام محصولات قبلی ما مدرس این پکیج هم آقای مهندس فرشید همایون فرد هستند که جزء مولفان با سابقه و شناخته شده در سطح کشور به شمار می آیند و از ایشان تا به امروز بیش از 140 ساعت فیلم آموزشی در زمینه های گوناگون اتوماسیون صنعتی منتشر شده است که قطعاً رکوردی بی نظیر برای ایشان به شمار می آید.

مدت زمان این فیلم آموزشی 12.5 ساعت بوده و در آن برنامه نویسی و کار با محیط WinCC در محیط نرم افزار Tia Portal به طور کامل آموزش داده است. از جمله ویژگی های منحصر به فرد این مجموعه آموزشی می توان به نمایش پنل HMI همراه با آموزش اشاره کرد که باعث یادگیری بهتر و تأثیر گذار تر خواهد شد. در ادامه می توانید ضمن مشاهده نمونه فیلم های این مجموعه آموزشی، عناوین و سرفصل های آن را نیز مشاهده فرمایید.

محصول مرتبط: آموزش شبکه صنعتی مدباس

عناوین و نمونه فیلم های آموزش hmi تیا پورتال

نمونه آموزشی اول:

نمونه آموزشی دوم:

فصل اول: شروع به کار

در این فصل مروری بر نرم افزاری خواهید داشت که در طول این دوره از آنها استفاده خواهیم کرد. ضمناً نحوه نصب و نکات مهم آن را فرا خواهید گرفت.

فصل دوم: محیط کاری و پروژه

در این قسمت ساختار پروژه های شامل HMI را فرا خواهیم گرفت. برای انجام این کار یک سناریو را به طور کامل تشریح کرده و مستندات پروژه را جهت ادامه کار ایجاد می کنیم . محتویات این بخش در حقیقت انتقال تجربه طولانی مدت ما در زمینه تحقیقات اولیه و طراحی پروژه قبل از شروع به کار برنامه ریزی است .

فصل سوم: اصول عمومی کار  با Wincc Tia

در پایان این فصل شما می توانید یک پروژه ایجاد کرده ، تگ های مورد نیاز خود را ایجاد نموده  و ارتباط HMI با PLC را برقرار نمایید. حالا می دانید که الگو ها چه هستند و چرا باید از آن ها استفاده کرد.

فصل چهارم: اصول اولیه گرافیک

در این فصل اصول اولیه صفحات را آموزش می بینید . نحوه پیکر بندی و اصول اولیه انیمیشن را فرا خواهید گرفت و با مفهومی به نام Text list  آشنا خواهید شد.

فصل پنجم: کار با صفحات و ناوبری

صفحه یا Screen اولین و مهمترین شیء هست که باید آن را آموزش ببینید. ناوبری صفحه یعنی حرکت بین صفحات و نحوه ایجاد دیالوگ ها و صفحات بازشو را فرا خواهید گرفت. این بخش مهم ترین بخش این آموزش است. همه چیز روی صفحه به نمایش در می آید.

فصل ششم: الگوی صفحات

دوست ندارید کار تکراری کنید؟ آیا از اعمال تغییرات کوچک روی تمام صفحات متنفرید؟ پس کار با الگوها یا Template را یاد بگیرید. از این به کار توسط Wincc انجام خواهد شد. فقط یک بار الگوی صفحات خود را طراحی کنید و بار ها از آن استفاده کنید.

فصل هفتم آموزش hmi: نمایشی کردن پروسس

در این فصل شروع میکنیم کار گرافیک را به طور جدی آموزش ببینیم . همین طور که بدون آب آموزش شنا ممکن نیست، بدون اجرای یک پروژه نمی توانیم درک کاملی از آموزش ها داشته باشیم .

فصل هشتم: مدیریت آلارم ها

آلارم ها بخش مهم و یکی از اهداف سیستم Wincc هستند. هر اتفاقی که در سیستم اتوماسیون رخ می دهد را میتوانیم با پیغام های مناسب به اطلاع کاربر برسانیم و همچنین لیستی از این پیغام ها رو هم آرشیو کنیم. بنابراین پیدا کردن محل رویداد و چگونگی بر طرف کردن عیوب بسیار راحت تر خواهد بود.

فصل نهم: آرشیو داده ها و نمودار

ذخیره کردت تغییرات پارامترهای فرآیند ( یا همان تگ ها) هدف اصلی آموزش این فصل است. شما تغییرات تگ های دیجیتال و آنالوگ را در بازه های زمانی دلخواه در یک آرشیو بایگانی خواهید کرد. اگر هم دوست داشته باشید می توانید این اطلاعات را به صورت نمودار هم ببینید.

فصل دهم آموزش hmi: مدیریت دستور العمل ها

هر واحد تولیدی برای تولید محصولات خود از فرمولاسیون مخصوص به خود استفاده می کند. یک سیستم اتوماسیون، بخش های مختلف این فرمول را به صورت مقادیر تگ ها، زمان ها و وضعیت های مختلف می بیند.

در سیستم Recipe یا دستورالعمل ها، شما می توانید ترکیبات مختلفی از مقادیر پارامتر ها را تحت نام خاصی ذخیره کرده و در مواقع نیاز این مقادیر را به تگ های پروسه انتقال دهید .

فصل یازدهم: مدیریت کاربران

یک برنامه نویس، HMI را برنامه ریزی کرده و پس از آن کاربران هستند که از آن استفاده می کنند. مسلماً شما و کارفرما دوست ندارید هر شخصی هر جایی از سیستم اطلاع داشته باشد و مقادیر و وضعیت ها را دست کاری کنند. پس با تعریف کاربران و اعطای اسم رمز منحصر به فرد، مجوز های خاصی را به هر کاربر می دهید تا دسترسی مشخص و محدودی به سیستم داشته باشد.

فصل دوازدهم: اسکریپت نویسی wincc

نرم افزار Tia و به خصوص Wincc تعداد زیادی از عملیات روتین را در قالب فانکشن های قابل فراخوانی آماده کرده تا بتوانید با فراخوانی توابع مورد نیاز عملیات پروسه را مدیریت و کنترل کنید .

در این مجموعه آموزشی تمامی این توابع را به شما معرفی کرده و کاربرد آنرا برای شما تشریح خواهیم کرد.

فصل سیزدهم: اضافه کردن تنظیمات HMI

به عنوان یک برنامه نویس باید بتوانید سخت افزار و شبکه را کنترل و مدیریت کنید. در این فصل نحوه انجام این کار را به شما آموزش می دهیم.

آموزش wincc tia portal

فصل چهاردهم: کتابخانه ها

برنامه نویس ها عاشق به اشتراک گذاشتن تجربیات خود با دیگران هستند. زمانی که به یک ترکیب مناسب مانیتورینگ و یا کنترل می رسید با استفاده از کتابخانه ها می توانید آن را برای استفاده آینده خود و دیگران در یک کتابخانه ذخیره کنید. برنامه نویسان زیمنس، تعداد زیادی از این تجربیات و کنترل های زیبا را قبلاً برای شما ذخیره کرده اند. در این فصل با این موارد و نحوه استفاده از آن ها آشنا خواهید شد.

فصل پانزدهم: برنامه های چند زبانه

در این فصل فرا خواهید گرفت که چگونه برنامه های چند زبانه بسازید و چگونه متون محیط کاری را که ایجاد کرده اید به زبان دیگری نمایش دهید.

فصل شانزدهم: برنامه کمکی افزودن HMI

یک برنامه کمکی که معمولاً Wizard نامیده می شود، حجم بزرگی از کار های ایجاد پروژه و ارتباطات بین اجزای مختلف را به طور خودکار انجام می دهد و شما از آن برای ایجاد یک پروژه استفاده خواهید کرد.

همچنین ببینید: آموزش اترنت صنعتی (پروفی نت)

فصل هفدهم: انتقال برنامه به HMI

دانلود برنامه بر روی سخت افزار از طریق شبکه انجام می شود. برخی از اصول مهم شبکه و ریزه کاری های مهم دانلود برنامه را در این فصل به شما آموزش خواهیم داد.

فصل هجدهم: مباحث تکمیلی

تا اینجا راه درازی را طی کرده و تگ ها، آلارم ها، دستورالعمل ها و لیست های متنی بسیاری را ایجاد کرده اید. در این فصل یاد می گیرید چگونه آنها را از برنامه خارج کرده و در صورت لزوم در همین پروژه یا پروژه دیگری استفاده نمایید.

همچنین با Cross Reference آشنا می شوید که میگه هر آبجکتی از چه منابعی استفاده کرده و اون منبع کجاست؟ چه این منبع یک متن ساده باشده و یا یک تابع سیستمی.

فصل نوزده: برنامه های کاربردی مورد نیاز

درست است که WinCC منابع بزرگ و متنوعی برای گرافیک ها و تصاویر ارائه کرده است، ولی بازهم به جایی خواهید رسید که باید خودتان گرافیک های مورد نیاز پروژه رو تولید کنید.

دو برنامه قدرتمند فتوشاپ (برای گرافیک  های بیت مپ) و اتوکد (برای گرافیکهای برداری) را در این فصل برای شما معرفی و آموزش داده ایم.

فصل بیست الی بیست و چهار: پروژه پایان دوره (کنترل راکتور تولید ترکیبات شیمیایی)

یک راکتور مواد شیمیایی، دستگاهی است که ترکیب خاصی از مواد را تحت حرارت و فشار مشخصی با هم ترکیب می کند. بسیاری از مواد شیمیایی که ما می شناسیم اعم از شوینده ها، سفید کننده ها، شامپو تا دارو ها و رنگ ها در دستگاهی مشابه تولید شده اند. در این فصول ما یک راکتور شیمیایی را طراحی کرده و سیستم کنترلی آن را طراحی و برنامه نویسی خواهیم کرد.

خرید آموزش HMI

خرید لینک های دانلود این مجموعه آموزشی با قیمت 450 هزار تومان (حجم: 2.5 گیگابایت):

فروشگاه مهندس یار

سفارش پستی محصول و پرداخت آنلاین با مبلغ 470 هزار تومان :

مهندس یار

نظرات

4 نظر در مورد آموزش HMI در تیا پورتال (پایش فرآیندهای صنعتی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام مهندس وقت بخیر.ببخشید میتونم از wincc s7 در کنار تیاپورتال استفاده کنم .یعنی پروژه های تیاپورتال روی wincc s7 قابل اجرا می باشد ؟؟

    1. سلام
      خیر دوست گرامی چنین امکانی ندارید پروژه های تیا پورتال فقط در همین نرم افزار قابل استفاده و اجرا هستند.

  2. سلام وقت بخیر
    ضمن تشکر از استاد بزرگوار آقای مهندس همایون فر، چنانچه سوالی فنی در رابطه با بخشی از فصل تدریس این دوره داشتم چطور میتوانم از ایشان بپرسم؟

  3. سلام و درود بر تیم سایت مهندس یار و آقای همایون فرد…انشالله در دوره های آتی تهیه آموزش pcs7 و سیستم های dcs رو مد نظر قرار بدین..با تشکر از شما.