فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes) کلیک کنید
فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes)
کلیک کنید
0
0

دانلود رایگان فیلم آموزش پی ال سی قسمت دوم

6961 بازدید

در ادامه مطالب و فیلم های آموزشی رایگان که قصد داریم در مهندس یار برای شما قرار دهیم، در این بخش با دومین قسمت فیلم آموزش PLC در خدمت شما هستیم. بخش اول این فیلم آموزشی سال گذشته و در این صفحه برای شما آماده شده بود. در صورتی که بخش قبلی را هنوز دانلود نکرده اید به شما توصیه می کنیم حتماً ابتدا آن را دانلود فرمایید.

 

مشخصات قسمت دوم فیلم رایگان آموزش PLC

 

در قسمت دوم این فیلم آموزشی موارد زیر به شما آموزش داده خواهد شد:

 

توضیح جامع در رابطه با راه اندازی موتور سه فاز با استفاده از درایو و کنترلر زیمنس:

 

یکی از مهم ترین قسمت های هر سیستم اتوماسیون و کنترل اتوماتیک، موتور و بخش تولید کننده حرکت می باشد. بنابراین آشنایی با نحوه کنترل حرکت موتور برای درک صحیح نحوه کار کلی فرآیند بسیار ضروری است.

 

درایو راه انداز موتور

 

اینورتر (Inverter): اینورتر به صورت هوشمند میزان بار وارد برموتور را تشخیص داده و متناسب با همان بار به موتور جریان می دهد. این جریان در بسیاری از مواقع از جریان نامی موتور کمتر است. از جمله مزایای استفاده از اینورتر می توان به موارد زیر اشاره نمود:

کاهش انرژی مصرفی و در نتیجه کاهش هزینه برق

کاهش جریان راه اندازی موتور و در نتیجه طولانی تر شدن عمر موتور

امکان تغییر سرعت موتور و امکان تغییر جهت حرکت موتور

 

 

کلید حد

 

لیمیت سوئیچ (Limit Switch):

 

کلید حد یا لیمیت سوئیچ وسیله ای الکترومکانیکی است که برای کنترل حد، حالت، نمایش وضعیت، شمارش قطعه و سایر موارد به کار می رود. از انواع مختلف لیمیت سوئیچ ها می توانی به نوع فشاری، غلتکی و سوزنی اشاره نمود. از کلید حد بیشتر برای کنترل حرکت ماشین آلات استفاده می گردد.

برای مثال می توان به ماشین های برش، نوار های نقاله، ماشین های تراش خودکار، جرثقیل ها و بالابر ها اشاره کرد. به طور کلی در اکثر ماشین هایی که در آن ها کنترل حرکت ابعادی مورد نیاز است، می توان از کلید حد استفاده کرد. با توجه به پیشرفت های تکنولوژی اخیر، کلید های حد جای خود را به حسگر مجاورتی یا proxy limit switch داده اند.

 

 

سنسور ها و انواع آن ها (Sensors):

 

سنسور المان حس کننده ای است که کمیت های فیزیکی مانند فشار، حرارت، رطوبت، دما و غیره را به کمیت های الکتریکی آنالوگ یا دیجیتال تبدیل می کند. این سنسور ها در انواع دستگاه های اندازه گیری، سیستم های کنترل آنالوگ و دیجیتال مانند PLC مورد استفاده قرار می گیرند. سنسور ها به دو دسته دیجیتال و آنالوگ تقسیم بندی می شوند و بخش جدایی ناپذیر همه سیستم های کنترل اتوماتیک هستند.

 

 

معرفی تاریخچه PLC ها:

 

 

اولین پی ال سی ها در سال 1968 میلادی یا 1346 شمسی ساخته شده و در صنعت خودروسازی مورد استفاده قرار گرفتند. سپس در دهه هفتاد میلادی قابلیت ارتباط یا Communication به PLC ها اضافه شد. در ادامه و در دهه 80 میلادی پروتکل های ارتباطی استاندارد شد و بالاخره در دهه 90 استاندارد زبان های برنامه نویسی یا IEC ارائه گردید.

در همین رابطه بخوانید »   آشنایی با سنسور دیجیتال و آنالوگ و ارتباط آن ها با PLC

 

 

PLC های اولیه فقط رله ها و کنتاکتور ها را از مدار فرمان حذف می کردند. شروع استفاده گسترده و صنعتی از PLC بین سال های 1971 تا 1973 میلادی بود. در این سال ها اولین PLC که دارای قابلیت هایی نظیر مانیتورینگ اطلاعات، انتقال و کنترل داده ها بود به بازار عرضه گردید.

 

 

سال 1979 میلادی را می توان سال ظهور PLC های بزرگ نام نهاد. زیرا در این سال برای اولین بار برای کنترل کامل خطوط تولید یک کارخانه از یک سیستم PLC با تعداد ورودی و خروجی زیاد و متفاوت استفاده شد.

 

 

 

دانلود رایگان آموزش plc

 

 

رده های مختلف PLC:

 

پی ال سی های مختلف از نظر وسعت عملیات به دو رده مختلف تقسیم بندی می گردند. رده اول PLC هایی با کاربرد محلی هستند که کاربرد آن ها کنترل سیستم هایی با حجم کوچک یا کنترل دستگاه های صنعتی مجزا است. از جمله این پی ال سی ها می توان به PLC LOGO ساخت شرکت زیمنس آلمان اشاره نمود.

 

رده دوم PLC های با کاربرد وسیع هستند که از آن ها برای کنترل سایت کارخانه ها استفاده می گردد. در این نوع PLC ها، پروسس های ورودی و خروجی در قسمت های مختلف کارخانه وجود دارد و کنترل محلی بر قسمت های تحت پوشش هر یک صورت می گیرد.

 

در ادامه اطلاعات مورد نیاز با استفاده از روش های مختلف انتقال داده ها به اتاق کنترل مرکزی منتقل شده و در آن محل با استفاده از روش های مختلف مانیتورینگ صنعتی، اطلاعات به اشکال گرافیکی تبدیل می گردد. این اشکال گرافیکی روی صفحه مانیتور نمایش داده شده و در نتیجه اپراتور می تواند بدون داشتن اطلاعات تخصصی سیستم را کنترل نماید.

 

 

از جمله معروف ترین PLC های این رده می توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

S5 و S7 شرکت زیمنس آلمان

شرکت OMRON ژاپن

شرکت Telemecanique فرانسه

شرکت Mitsubishi ژاپن

شرکت LG کره

شرکت Allen-Bradley آمریکا

شرکت ABB سوئیس – سوئد

 

 

آشنایی با خانواده زیمنس

 

 

شرکت زیمنس بعد از سری Step 5 و برای گسترش زمینه فعالیت سیستم های کنترلی که تولید می کرد، سری step 7 را به بازار عرضه کرد. این سری از plc ها شامل چند رده کلی هستند که مشخصات هر گروه تعیین کننده زمینه کاری آن رده می باشد.

 

از جمله plc های این رده که بیشترین کاربرد را در ایران دارند می توان به step 7-200، step 7-300، و step 7-400 اشاره نمود. همچنین در چند سال اخیر step 7-1200 و step 7-1500 نیز به بازار عرضه شده اند که در واقع راه حل شرکت زیمنس برای همگام شدن با پیشرفت های تکنولوژی اتوماسیون صنعتی می باشند.

 

پروتوکل های توکار ارتباطی نوین مانند اترنت (Ethernet) و تکنولوژی های usb و بلوتوث، همراه با سخت افزار پیشرفته و مدار های مجتمع فوق فشرده با پردازنده های 64 و 128 بیتی از جمله خصوصیات این رده می باشند.

 

 

دانلود فیلم آموزش PLC قسمت دوم

 

محصول مرتبط: آموزش PLC مهندس یار

برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد دانلود رایگان فیلم آموزش پی ال سی قسمت دوم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.