فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes) کلیک کنید
فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes)
کلیک کنید
0
0

با تکنولوژی ۵G و کاربرد های آن آشنا شوید!

2482 بازدید

آینده به ارتباط وابسته است. از هوش مصنوعی و خودرو های بدون سرنشین گرفته تا پزشکی از راه دور و آرزوهایی که رویای تبدیل شدن آنها به واقعیت را به کمک تکنولوژی داریم. همه ی اینها برای اینکه زندگی را برای ما آسان‌تر، امن‌تر و سالم‌تر کنند، نیاز به یک اتصال اینترنت با سرعت بالا دارند.

دانشمندان در صنعت موبایل امروزه بر روی یک پروژه ی جدید به نام 5G که مخفف تکنولوژی نسل پنجم شبکه های بی سیم است، در حال تحقیق و توسعه هستند.

 

هدف از شبکه های 5G رسیدن سرعت تلفن های همراه به 10 گیگابیت بر ثانیه است. این سرعت تقریبا 600 برابر سریع تر از سرعت شبکه های 4G موجود بر روی تلفن های همراه امروزی و 10 برابر سریع تر از سرویس های فیبرنوری خانگی می باشد.

 

چگونه از 1G به 5G رسیدیم؟

 

اولین نسل از شبکه های بی سیم موبایل در اواخر سال 1970 و 1980 میلادی ساخته شد. در این نسل، صداها توسط موج های رادیویی رمز گذاری نشده یعنی به صورت آنالوگ حمل می شدند. هرکس می توانست با استفاده از یک گیرنده ی رادیویی معمولی مکالمات را شنود کند.

 

نسل دوم در سال 1990 میلادی به صورت دیجیتالی عرضه شد که در آن امکان رمز گذاری تماس ها وجود داشت. در این نسل استفاده از طیف فرکانسی بی سیم امکان پذیر شده است، بطوریکه داده ها از طریق اینترنت Dial-up یا بعدا با استفاده از اینترنت DSL منتقل می تواند منتقل شود.

 

نسل سوم، پهنای باند و سرعت اینترنت را در شبکه های دیجیتالی افزایش داد و انقلابی در تلفن های هوشمند ایجاد کرد. اولین شبکه های 3G در سال 2000 میلادی ساخته شدند. در این نوع شبکه ها علاوه بر تماس تلفنی در بستر مخابراتی می توان تماس تصویری نیز برقرار کرد.

 

4G به عنوان نسل چهارم شبکه های سلولی یا همان تکنولوژی موبایل این امکان را فراهم کرد تا بتواند پروژه ی 3G را کامل کند. شبکه ی نسل چهارم کاملا مبتنی بر پروتکل اینترنت می باشد و کاربر در حال حرکت باید دارای حداقل سرعت 100 مگابیت بر ثانیه باشد. این سرعت در هنگامی که کاربر در حال سکون است باید به سرعتی معادل یک گیگ بر ثانیه برسد. استاندارد 4G LTE در سال 2009 میلادی در سوئد و نروژ رونمایی شد و از آن پس در سراسر جهان گسترش پیدا کرد.

 

در همین خصوص بخوانید: تکنولوژی ارسال بو از طریق اینترنت

 

 

پیدایش تکنولوژی 5G

 

بررسی و راه اندازی تکنولوژی شبکه های مبتنی بر 5G از سال 2011 میلادی آغاز و در سال 2018 میلادی به صورت رسمی کامل شد. اما هنوز نمی توان گفت که آیا این پروژه کاملا به موفقیت رسیده و یا در تست های لازم نمره ی خوبی دریافت کرده است یا نه.

 

 

کاربردهای تکنولوژی اینترنت 5G

 

 

از مهم ترین کاربردهای تکنولوژی 5G می توان به موارد زیر اشاره کرد:

محتوای غنی تر: ارتباط از راه دور چند کاربره با سرعت بالا و انتقال تصویر و موسیقی و کتاب به صورت UHD

امنیت خانه: افزایش امنیت خانه با استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا بر پایه ی 5G

در همین رابطه بخوانید »   دانلود رایگان مقاله کاربرد سیستم های پیشنهاد دهنده در تجارت الکترونیک

لوازم برقی: وصل شدن تمام وسایل برقی به تلفن همراه و کنترل آن از راه دور

کنترل تصادفات: با استفاده از این تکنولوژی می توان احتمال تصادف و برخورد را پیش بینی کرد. خودرو با تشخیص احتمال برخورد بطور خودکار از سرعت خود کم کرده و در نهایت متوقف می شود.

حمل و نقل: امن تر و قابل کنترل از راه دور

مراقبت پزشکی: انجام مراقبت های پزشکی و معاینات از راه دور

بلایای طبیعی: پیش بینی بلایای طبیعی قبل از وقوع برای مدیریت بحران

آموزش: آموزش از راه دور و ویدیو کنفرانس بصورت سریع تر و روان تر بین معلم و دانش آموز

 

تکنولوژی 5G

شکل 1. کاربردهای تکنولوژی 5G

 
 

ویژگی های اصلی شبکه 5G

 
 

ظرفیت بالا، سرعت بالا

 

با توجه به اینکه LTE قبلا در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است و همچنین در کشورهای مختلف نیز توسعه یافته است، سطح مشخصی از تقاضا برای داشتن سرعت بالا و ارتباط با ظرفیت بالا با توجه به افزایش تعداد تلفن های هوشمند با کاربردهای مختلف بوجود آمده است.

با توجه به موارد گفته شده می توان پیش بینی کرد که در آینده ای نه چندان دور ترافیک مخابرات در سال 2020 میلادی هزار برابر بیشتر از سال های قبل از خود خواهد شد. سیستم های 5G باید دارای ظرفیت خیلی زیادی باشند تا بتوانند این نیاز را برطرف کنند.

دانشمندان با توجه به این نیاز سیستم های 5G را طراحی و شبیه سازی کرده اند. علاوه بر این سرعت انتقال اطلاعات بالای 10 گیگابیت بر ثانیه است تا کاربران بتوانند ظرفیت فوق بالایی داشته باشند.

 

قابلیت اتصال تعداد زیادی از دستگاه های مختلف به هم

 

تا به امروز یکی از چالش های مهم و اصلی در سیستم های مخابراتی، محدودیت در تعداد دستگاه های متصل به هم به شمار می آمد. این اتصال ممکن است بین اشیاء های مختلف و یا حتی بین انسان ها بر قرار شود. هدف از این اتصال، استفاده برای سرویس دهی به صورت خودکار و با استفاده از تلفن همراه از راه دور در بین اجسام مختلف است.

 

اگرچه که برای بهره مندی از این قابلیت سیستم اینترنت اشیاء (IoT) یا ارتباط ماشین به ماشین (M2M) معرفی شده است اما با توجه به افزایش تعداد وسایل برای اتصال و نبود ظرفیت کافی در این نوع سیستم ها، شبکه های 5G با توانایی اتصال تعداد خیلی زیادی از دستگاه ها به هم معرفی شد.

 

تاخیر خیلی کم و قابلیت اعتماد بالا

 

LTE دارای تاخیر در انتقال خیلی کم به اندازه ی 10 میلی ثانیه است. گفته می شود برای استفاده در موارد خاص از جمله ارتباطات حسی و لمسی به کاهش شدید در تاخیر نیاز داریم. در بعضی از کاربردها تاخیر پایین به همراه قابلیت اطمینان بالا در ارتباط دارای اهمیت بالایی است. طوری که همزمان هر دو ویژگی را با هم باید داشته باشیم.

 

سیستم های 5G به راحتی این قابلیت را دارا هستند. به عنوان مثال می توان به ارتباط بین خودروها اشاره کرد که با استفاده از این قابلیت به راحتی می توان از حوادث ناگوار همچون تصادف جلوگیری کرد.

برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد با تکنولوژی ۵G و کاربرد های آن آشنا شوید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.