فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes) کلیک کنید
فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes)
کلیک کنید
0
0

۱۰ ویژگی یک مهندس موفق از نگاه کارفرمایان و پیمانکاران

9711 بازدید

طبق تعریف، مهندسان اکتشاف میکنند، طراحی می کنند، تحلیل می کنند و نهایتا با استفاده از اصول مهندسی ماشین، سازه و … می سازند. آنها این کار را در محدوده آنچه که تکنولوژی زمان حال اجازه میدهد، با درنظر گرفتن محدودیت هایی تحمیل شده توسط مواد و متریال در دسترس، امکان عملی بودن، الزامات قانونی، امنیت و هزینه انجام می دهند.
برای اینکه شما یک مهندس موفق باشید باید مجموعه ای از مهارت های بسیار گسترده ای داشته باشید. در اینجا 10 خصوصیت برتری را که مهندسان موفق باید داشته باشند را معرفی می کنیم:

1- کار گروهی

کار گروهی عامل اجرای موفقیت آمیز یک پروژه است. هیچ کس به تنهایی قادر به اتمام یک پروژه نیست؛ بلکه به مشارکت افراد دیگر نیز احتیاج است. اگرچه فعالیت هایی نیز وجود دارند که بصورت انفرادی میتوانند اجرا شوند، اما در بیشتر مواقع یک مهندس بخشی از یک گروه بزرگتر خواهد بود، و باید بتواند در غالب گروه کار کند.
احترام و درایت تاثیر بسزایی در ایجاد اعتماد گروهی دارد. جزئیات پروژه معمولا به مدیران و مشتریان ارائه میشوند، و این تعاملات بین مهندسین و دیگر افراد میتوانند با مخالفت هایی نیز همراه شوند. یک مهندس باید موقعیت هرکس را درک کرده و احساس نکند که از جانب آن شخص مورد هجوم قرار می گیرد. باید همواره اعضای گروه را مطلع نگه دارد و همواره واقعیت را به درستی ارائه کند. همواره توانایی هایتان را نشان دهید تا به صورت موثر با طیف گسترده از افراد کار کنید.

2- مداومت در آموختن

فن آوری ها بصورت دائم در حال تغییرند، حوزه مهندسی نیز از این امر مستثنا نیست. یک مهندس موفق می تواند گام به گام با جدید ترین بروزرسانی های تکنولوژیکی پیش برود و قادرست همواره با کیفیت ترین و ارزشمند ترین کار را در زمان ارائه دهد. بروز بودن با آخرین پیشرفت ها شما را در این حوزه پیش می اندازد.
مهندسان ذاتاً کنجکاوند. آنها مایلند همواره بیاموزند و بفهمند که چیزها چگونه کار میکنند. این ویژگی، نگرشی ذاتی برای آموختن به آنها میدهد و به آنها اجازه میدهد که به ساختن دانش خود ادامه دهند. در دنیای مدرن امروز، تکنولوژی به سرعت در حال تغییر است، لذا بروز ماندن و آموختن دائمی ضروری است. هیچ وقت فکر نکنید شما همه چیز را می دانید.

 

 

3- خلاقیت

ممکن است خیلی کلیشه ای بظر برسد ، اما مهندسان موفق این توانایی را دارند که “خارج از چارچوب ها” فکر کنند. صنعت مهندسی بر مبنای توانایی تحلیل خلاقانه مشکلات در حرکت است خواه آن مشکل حل مسئله ای پیچیده باشد یا بهبود سیستم های موجود، مهندسان موفق بصورت ذاتی این توانایی را دارند.
مهندسانی که بتوانند شور، ابتکار و ایده های بزرگ را روی میز بیاورند، ارزشمند تر هستند چرا که تجارت به خلاقیت تاثیر گذار که بتواند مسائل را حل کند یا راندمان سیستم های موجود را بهبود ببخشد نیازمند است.

4- حل مسئله

هر پروژه، فارغ از اینکه چقدر بزرگ یا کوچک باشد، با مشکلات مواجه خواهد شد. مهندسان باید بتوانند بطور موثر این مسائل پیش آمده را سمت و سو دهند. آنها باید مسئله را با دقت زیاد مطالعه کنند، ضربه ای که مسئله به پروژه میزند بطور کامل متوجه شوند و سپس توانایی تحلیلی خود را بصورت مدون و موثر برای تشخیص علت و ریشه مشکل به کار گیرند.

برای اینکه بطور موثری مشکل حل شود، مهندس همچنین باید توانایی این را داشته باشد که به طور صحیح به کسی که آن مشکل را بیان میکند، گوش دهد. دقیق گوش دادن، باعث میشود مهندس بتواند مسئله را به طور کامل درک کند. همچنین این کار به مهندس اطمینان می دهد که تمام حقایق را پیش از فرموله کردن مسئله میداند. ابتدا گوش کن، به اطلاعاتی که هست فکر کن و سپس مسئله را حل کن.

5- توانایی تحلیل

توانایی حل موثر مسائل ارتباط تنگاتنگی با توانایی تحلیلی صحیح مسائل دارد. مهندسان نیاز دارند تا بصورت تحلیلی بیاندیشند تا یک مسئله را بطور کامل تعریف کرده و راه حلی مناسب آن مسئله ایجاد کنند.
تحلیل وسعت پروژه یا مشخصات محصول اطمینان میدهد که مهندس الزامات مربوطه را بطور کامل می فهمد، و به طور موثری منابع را برای بدست آوردن نتیجه بهینه به کار می گیرد. شاید نیاز باشد متدولوژی های گوناگونی قبل از اعمال منابع تست شود تا یک راه حل موفق را تضمین کند. مهندسان موفق بطور ذاتی کنجکاوند.

در همین رابطه بخوانید »   دانلود جزوه پردازش تصویر با استفاده از MATLAB

6- مهارت های ارتباطی

ارتباطات فراتر از خواندن، نوشتن، سخن گفتن و یا شنیدن است. ارتباطات برای یک مهندس به معنی توانایی آنست که علاوه بر فهمیدن پیچیدگی ها، بتواند بطور مختصر و مفید زبان فنی را به زبان عامیانه ترجمه کند.
مهندسان با افرادی با سطوح مختلف ارتباط دارند. توانایی ارتباط محترمانه، واضح، مختصر و مفید باعث میشود که پیام اصلی بطور موثر به شخص منتقل شود.
ارتباطات یکی از تنها خصوصیت هایی مطرح شده در اینجاست که میتواند در طول زمان توسعه داده شود. ارتباطات قوی از الزامات کار در گروه است.

7- تفکر منطقی

برای اینکه مسائل پیچیده بطور کامل درک شوند یک مهندس باید تمامی جوانب یک سیستم را فرا گیرد. مهندس باید بداند سیستم چگونه کار میکند، چه چیزهایی میتوانند اشتباه باشند و چگونه آنها را درست کرد. این دانش نیازمند توانایی تفکر منطقی، ارزیابی و اشراف بر تمامی عناصر سازنده سیستم است.
مهندسان موفق بطور ذاتی کنجکاوند و همواره بدنبال راه هایی برای بهبود بخشیدن هستند. آنها باید قادر باشند که سیستم موجود را بررسی کنند وبدانند هر جزء بصورت مجزا چگونه کار میکند . موفق ترین مهندسان بالاترین مهارت تفکر منطقی را دارا هستند.

8- توجه به جزئیات

مهندسان موفق توجه دقیق و وسواس گونه ای به جزئیات دارند. آنها میدانند که ناچیزترین خطاها میتوانند باعث خراب شدن یک سازه، ناکارآمدی یک سیستم و یا اشکال فنی در یک نرم افزار شوند. کوچک ترین خطاها میتوانند هزینه های بزرگی مادی یا بدتر از آن جانی به همراه داشته باشند.
پروژه های پیچیده ممکن است گام های زیادی برای تکمیل شدن طی کنند و قرار گرفتن یک عامل کوچک خارج از جای خود میتواند باعث تاخیر کل پروژه شود. جزئی نگری درطول برنامه ریزی و پیشبرد فاز ها پروژه برای موفقیت کلی حیاتی است. مهندسان موفق میدانند که موفقیتشان در گرو توانشان در کنترل جزئیات است. هرگز تصور نکنید چیزی آنقدر کوچک است که ارزش توجه را ندارد.

9- توانایی ریاضی

نرم افزارها جایگزین همه معادلات پیچیده ای شدند که مهندسین در گذشته بصورت دستی حل می کردند. اگر چه مهندسان دیگر نیازی ندارند تا این محاسبات پیچیده را خودشان انجام دهند اما با این وجود این به معنای آن نیست که آنها ملزم نیستند مهارتی عالی در ریاضیات داشته باشند.

همچنین بخوانید: فیلم آموزش درس ریاضی مهندسی

مهندسان برای استفاده از پکیج های نرم افزاری و داشتن توانایی تحلیل نتایج استخراج شده از آن ها، باید بخوبی بر مثلثات و محاسبات اشراف داشته باشند. آنها باید قادر به شناخت نوع محاسبات بکار رفته باشند تا از صحت شبیه سازی انجام شده اطمینان حاصل شود. برای اینکه یک مهندس موفق باشید شما باید مهارت های قابل ملاحظه ای در ریاضیات داشته باشید.

10- رهبر بودن

توانایی رهبری بسیاری از خصوصیات قبلی بیان شده را در خود شامل میشود. اما رهبر بودن بسیار فراتر از این هاست. این خصوصیت همچنین به مهارتهای درون فردی و توانایی تاثیر گراشتن و ایجاد انگیزه کردن در دیگران نیاز دارد تا گروه را به سمت موفقیت سوق دهد.
همانگونه که بحث شد، مهندسان موفق باید توانایی عالی در ریاضیات داشته باشند، بطور منطقی بیاندیشند، و هر مسئله ای را حل کنند. اما علاوه بر این ها، به “مهارت های نرم” نیز نیاز دارند. آنها باید بتوانند از پس انجام وظایف غیر فنی خود بدون مشکل برآیند. افراد کاریزماتیک، خوش سخن و اجتماعی، به راحتی میتوانند حمایت را از بقیه دریافت کنند. برای تقویت این مهارت ها که باعث تبدیل شدن به یک رهبر موفق میشود باید تاجای ممکن تلاش کرد.

نتیجه گیری

بدون مهندسان، ما بعنوان یک جامعه، هرگز در تکنولوژی پیشرفت نمیکردیم. آنها مسئول تمام چیزهایی هستند که ما امروز در اختیار داریم، قطارها، تلفن های همراه، تجهیزات پزشکی ، رایانه ها و … . مهندسان دارایی حقیقی یک جامعه هستند.
به هر حال، برای موفقیت، مهندسان جوان برای پیشی گرفتن از دیگر همتایانشان باید تلاش کنند تا 10 خصوصیت معرفی شده در اینجا را در خود پروش داده و تقویت کنند. اگر همه مهندسان بصورت فعالانه این خصوصیات را در خود تقویت کنند، بشر شاهد دوره ای از پیشرفت در امر تکنولوژی خواهد بود که هرگز نمی تواند تصور کند.

منبع: Engineering.com

برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد ۱۰ ویژگی یک مهندس موفق از نگاه کارفرمایان و پیمانکاران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.