فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes) کلیک کنید
فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes)
کلیک کنید
0
0

نقشه شماتیک چیست و چه کاربردی دارد؟

1424 بازدید

آشنایی با نقشه شماتیک و کاربرد آن در مهندسی برق، موضوع این نوشته از بخش دانلود رایگان مهندس یار است. شما به عنوان یک مهندس برق و یا تکنسین فعلا در زمینه اجرای نقشه های برقی (اعم از برق صنعتی یا برق ساختمان) لازم است که با شماتیک تجهیزاتی که با آن ها سر و کار دارید آشنا باشید. در این فیلم آموزشی که قسمتی از پکیج جدید آموزش ایپلن مهندس یار است (ورژن 2023) می توانید با نقشه های شماتیک و دلایل استفاده از آن ها در مهندسی برق آشنا بشید.

نقشه شماتیک

چرا از نقشه شماتیک استفاده می کنیم؟

انسان یک موجود سازنده هست و برای ساخت هر چیزی، نیاز به طراحی و برنامه ریزی دارد. قطعات برقی مانند تابلو برق هم از این قاعده مستثنی نیستند و قبل از ساخت آن ها باید تمامی قطعات و اجزاء و موقعیت شان نسبت به یکدیگر را تعیین کرده و سپس عملیات ساخت را شروع نمایید. برای انجام این کار شناخت مدارات فرمان و قدرت و نحوه ترسیم آن ها در نقشه امری لازم و ضروری می باشد.

 موضوع بعدی که باید از آن اطلاع کافی داشته باشید نقشه خوانی برق است. ممکن است نقشه ای که از قبل طراحی و ترسیم شده است را در اختیار شما قرار داده و از شما بخواهند نسبت به ساخت آن تجهیزات و سیم کشی مدارات مربوطه اقدام فرمایید.

کاربرد نقشه شماتیک در مهندسی برق

در همه نقشه های مهندسی اعم از برق و مکانیک و غیره، برای نشان دادن یک قطعه و یا تجهیز از نماد آن تجهیز صنعتی استفاده می شود و هیچ گاه شکل واقعی قطعه در نقشه ترسیم نمی گردد. زیرا نشان دادن هر تجهیز که تعداد زیادی زیرمجموعه و قطعه دارد موجب شلوغی و غیر قابل خواندن نقشه شده و عملاً کارایی آن را از بین خواهد برد. بنابراین بهتر است برای هر تجهیز یک علامت و یا نماد قراردادی در نظر گرفته و در نقشه های مهندسی از آن ها استفاده کنیم.

در همین رابطه بخوانید »   دانلود جزوه آموزش مدارهای الکتریکی با فرمت PDF

بنابراین مهندسان برق به جای آن که در نقشه شکل یک کنتاکتور یا PLC Logo را در نقشه بکشند، از یک سمبل و یا نماد قراردادی استفاده می کنند تا در نتیجه هر شخصی که با این نماد ها آشنا است بتواند با دیدن نقشه آن مدار را تحلیل و تجسم کند.

دانلود این فیلم آموزشی 

فیلم آموزشی آشنایی با نقشه شماتیک شامل 11 دقیقه بوده و در آن می توانید با علت و هدف استفاده از این نقشه ها در مهندسی برق آشنا شوید. در ادامه میتوانید این فیلم آموزشی را به صورت آنلاین مشاهده و دانلود نمایید.

توجه: برای مشاهده ادامه آموزش می توانید به صفحه محصول جدید مهندس یار در زمینه برق صنعتی مراجعه نمایید:

آموزش ایپلن 2023

برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد نقشه شماتیک چیست و چه کاربردی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.