فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes) کلیک کنید
فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes)
کلیک کنید
0
0

دانلود فیلم آموزش اتصال ماژول دیجیتال به سنسور ها

7448 بازدید

در قسمت های قبلی بخش دانلود رایگان مهندس یار، 5 فیلم آموزش PLC برای شما به صورت رایگان قرار دادیم. در ادامه و در این نوشته، با دانلود رایگان قسمت ششم آموزش PLC در خدمت شما خواهیم بود. موضوع فیلم آموزشی ششم اتصال ماژول دیجیتال به سنسور می باشد. توصیه می کنیم قبل از ادامه و مشاهده این قسمت، ابتدا از منوی دانلود رایگان مهندس یار بخش های قبلی را مطالعه فرمایید.

 

 

رابطه بین ماژول ها و سنسور ها در یک PLC

 

 

سنسور های دیجیتال از هر نوعی که باشند نتیجه کار خود را با تغییر وضعیت یک سیم که خروجی سنسور نامیده می شود اعلام می کنند. خروجی سنسور به ورودی Input Module متصل می شود. این سنسور ها دو حالت دارند. حالت نرمال یا غیر فعال زمانی است سنسور پارامتر هدف را تشخیص نداده است. حالت اکتیو یا فعال هم زمانی است که پارامتر هدف توسط سنسور تشخیص داده شده و سیم خروجی سنسور تغییر وضعیت داده است.

 

 

 

ماژول ورودی به plc

 

 

 

اگر در حالت اکتیو سیم خروجی سنسور به ولتاژ مثبت وصل شود، به این نوع سنسور PNP گفته می شود. سنسور PNP حالت اکتیو خود را با یک ولتاژ 24 ولت از طریق سیم خروجی به Input Module اعلام می کند. ماژول ورودی که سنسور های PNP را پذیرا می باشد مانند ظرفی است که می توانیم ولتاژ های برگشتی از سنسور را داخل آن بریزیم. به این نوع ماژول ورودی ماژول Sink گفته می شود. بالعکس اگر در حالت اکتیو سیم خروجی سنسور به ولتاژ صفر یا زمین الکتریکی متصل شود، به آن سنسور NPN گفته می شود. سنسور NPN حالت اکتیو خود را با اتصال سیم خروجی به ولتاژ صفر یا زمین الکتریکی به Input Module اعلام می کند.

ماژول ورودی که سنسور های NPN را پذیرا می باشد مانند یک منبع ولتاژ عمل می کند که باید یک دریافت کننده (یعنی سنسور) آن ولتاژ را به زمین برساند. به این نوع ماژول وروی ماژول سورس گفته می شود. دیاگرام الکتریکی و مدار داخلی این دو نوع ماژول در قسمت های آینده آموزش داده خواهند شد.

 

 

اتصال لیمیت سوئیچ به ماژول ورودی دیجیتال از نوع سینک

 

 

در این شکل می توانید اتصال لیمیت سوئیچ به ماژول ورودی دیجیتال از نوع سینک را مشاهده کنید. همانطور که می بینید کنتاکت مربوطه در صورت اتصال، ولتاژ 24 ولت را به پین ماژول ورودی اعمال می کند.

 

 

اتصال سنسور به PLC

 

اتصال و سیم کشی ماژول های دیجیتال خروجی به عملگر ها

 

 

ماژول های خروجی دیجیتال به سه دسته تقسیم بندی می شوند. دقت کنید که این سه نوع در آدرس دهی، پیکربندی نرم افزاری و برنامه نویسی هیچ تفاوتی با یکدیگر نداشته و تنها در مشخصه سخت افزاری و نحوه فعال کردن عملگر با یکدیگر فرق دارند. همچنین نام مدل های این سه نوع با هم برابر بوده ولی کد سفارش آن ها که استاندارد کد سفارش زیمنس برای شناسایی قطعات می باشد با یکدیگر متفاوت است. این سه دسته عبارتند از:

1- ماژول خروجی رله ای که با فعال شدن خروجی، یک کنتاکت NO را متصل می کند.

2- ماژول خروجی سینک که با فعال شدن خروجی، پین مرتبط را به زمین الکتریکی متصل می کند.

3- ماژول خروجی سورس که با فعال شدن خروجی، پین مرتبط را به ولتاژ مثبت متصل می کند.

در همین رابطه بخوانید »   دانلود مقاله آشنایی با سنسور ها

در شکل زیر می توانید این ماژول ها را مشاهده فرمایید.

 

 

انواع ماژول های خروجی

 

روش اتصال ماژول های آنالوگ

 

 

سنسور های آنالوگ از نظر خروجی الکتریکی به 4 دسته تقسیم بندی می شوند:

A – خروجی ولتاژ در حد میلی ولت مانند ترموکوپل ها

B – خروجی ولتاژ در حد ولت مانند ولوم ها و تاکومتر ها

C – خروجی جریان از نوع 4 سیمه مانند pt100 خطاگیری شده

D – خروجی جریان از نوع دو سیمه مانند PT100 نوع A

 

 

ورودی های آنالوگ به صورت جفتی توسط یک قطعه مربع شکل پیکریندی شده تا بتواند یکی از انواع ورودی های ذکر شده را پذیرا باشد. در چهار طرف این مربع حروف A، B، C، D چاپ شده که با بیرون آوردن قطعه و جا گذاشتن آن به نحوی که هر یک از حروف جلوی علامت فلش قرار گیرند، جفت کانال مربوطه پذیرای همان نوع ورودی آنالوگ خواهد بود.

 

 

نرم افزار سیماتیک منیجر در زمان پیکربندی سخت افزار و ماژول ورودی آنالوگ، انواع سیگنال های که ماژول می توانید اندازه گیری کند لیست کرده و به شما اجازه انتخاب محدوده مورد نظر  را می دهد. با انتخاب نوع سیگنال، که باید متناسب با نوع سنسور شما باشد، نرم افزار Simatic Manager موقعیت مناسب مربع با نوع جریان را که توسط شما مشخص شده با یکی از حروف A، B، C، D نمایش می دهد. با تعویض قطعه ذکر شده عملکرد پین ها نیز تغییر می کند. این شکل نحوه سیم کشی یک سنسور نوع A و B را نمایش می دهد.

 

 

اتصال سنسور نوع A

 

اتصال درایو های راه انداز الکتروموتور

 

 

دو روش برای کنترل درایو از طریق PLC وجود دارد. روش اول استفاده از ورودی های دیجیتال و آنالوگ است. یه ورودی دیجیتال درایو را به یه خروجی دیجیتال PLC متصل کرده و ورودی های آنالوگ را با تطبیق نوع ولتاژی یا جریانی آن به خروجی آنالوگ PLC متصل می کنیم. در ادامه با تنظیم پارامتر های درایو
می توانیم دستور روشن، خاموش و حرکت معکوس را از طریق برنامه پی ال سی به درایو ارسال کنیم. سرعت موتور را نیز، با تنظیم خروجی آنالوگ PLC و ارسال مقادیر مختلف ولتاژ یا جریان به ورودی آنالوگ درایو می توانیم کنترل نماییم. دقت کنید در هر صورت پارامتر های داخلی درایو باید با دقت و متناسب با پیکربندی انجام شده تنظیم شوند.

 

 

کنترل درایو

 

 

روش دوم کنترل درایو، اتصال از طریق شبکه صنعتی است. درایو هایی که دارای پورت سریال می باشند، این توانایی را دارند که دستورات اجرایی و متغیر های سرعت را از طریق شبکه و پورت سریال دریافت و اجرا نمایند. به این منظور درایو مانند یکی از ماژول های PLC رفتار کرده و پارامتر های فرمان و مرجع سرعت به صورت متغیر هایی با آدرس مشخص در اختیار برنامه پی ال سی می باشد. PLC با نوشتن در این متغیر ها در حقیقت دستورات را به درایو صادر کرده و یا سرعت موتور را تنظیم می کند.

 

 

دانلود فیلم آموزش اتصال ماژول دیجیتال به سنسور

 

 

در ادامه می توانید فیلم آموزشی اتصال ماژول دیجیتال به سنسور ها را به صورت آنلاین مشاهده فرمایید.

 

 

برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد دانلود فیلم آموزش اتصال ماژول دیجیتال به سنسور ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.