فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes) کلیک کنید
فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes)
کلیک کنید
0
0

دانلود فیلم آموزشی آشنایی با برد های مدار چاپی (PCB)

4841 بازدید

تاریخچه استفاده از PCB ها به جنگ جهانی دوم برمی گردد. امروزه برد های مدار چاپی یکی از بخش های اصلی و پایه ای محصولات الکترونیکی را تشکیل می دهند. تقریباً می توان گفت که همه محصولاتی که در حال حاضر در بازار لوازم الکتریکی وجود دارند در داخل خود از برد مدار چاپی و یا PCB استفاده نموده اند.
در گذشته روش های متفاوتی برای طراحی و تولید این PCB ها وجود داشته است اغلب آن ها سخت و زمان بر بوده اند. اما در حال حاضر روش های جدید و متنوعی برای ساخت برد مدار چاپی ابداع شده است که استفاده از pcb ها را بسیار به صرفه می سازد.

 

 

برد مدار چاپی

 

PCB یا برد مدار چاپی چیست؟

 

 

PCB یک برد مدار چاپی غیر رسانا و چند لایه است که قطعات الکتریکی و الکترونیکی روی آن قرار می گیرند. در واقع برد مدار چاپی به عنوان یک پایه عمل کرده و قطعات را با استفاده از Track هایی که روی آن است به هم متصل می نماید.
در گذشته که هنوز تکنولوژی PCB به وجود نیامده بود، تمامی قطعات یک برد توسط سیم به هم متصل می شدند. این کار موجب افزایش پیچیدگی و کاهش قابلیت اطمینان مدار می شد. همچنین در روش های قدیمی امکان ساخت مدار های بسیار بزرگ مانند مادربرد کامپیوتر اصلاً وجود نداشت. اما در PCB ها به علت این که تمام اجزا بدون سیم و به صورت داخلی به یکدیگر متصل می شوند ساخت مدارهای بزرگ در اندازه کوچک امکان پذیر شده است.

 

 

PCB چه مزایایی دارد؟

 

 

یکی از مهم ترین مزیت های PCB ابعاد کوچک آن است که موضوع بسیار مهمی به شمار می رود. مزیت بعدی توان مصرفی کم برد مدار چاپی است که آن هم اهمیت به سزایی دارد. همچنین قابلیت تولید در تیراژ بالا و زمان کم از جمله ویژگی های بسیار سودمند PCB به شمار می رود. قابلیت مهم بعدی برد مدار چاپی امکان استفاده از آن در فرکانس های بالا است که به خصوص در مورد کاربرد های مخابراتی بسیار مفید خواهد بود.

 

 

شبیه سازی برد مدار چاپی

 

در همین رابطه بخوانید »   دانلود فیلم آموزش تحلیل در سالیدورک (تنش و کرنش)

 

قبل از اقدام به ساخت یک PCB باید از عملکرد صحیح آن اطمینان کافی داشته باشیم. برای این منظور می توانیم از نرم افزار های الکترونیکی مانند Proteus و Altium Designer استفاده کنیم. نرم افزار پروتئوس بیشتر جنبه تحقیقاتی و دانشگاهی داشته و چندان برای انجام پروژه های صنعتی مناسب نمی باشد.
اما نرم افزار آلتیوم دیزاینر بسیار قدرتمند و دارای امکانات گوناگونی جهت شبیه سازی برد مدار چاپی و یا pcb است و از آن به صورت گسترده ای در شرکت های معتبر سراسر دنیا استفاده می گردد.

 

 

انواع PCB ها

 

 

برد های مدار چاپی به سه دسته معمولی سخت (Rigid)، انعطاف پذیر (Flexible) و معمولی – سخت (Rigid – Flexible) تقسیم بندی می شوند. برد های معمولی سخت یا pcb های سخت با ماده جامد تنظیم شده و امکان هیچ گونه چرخش و یا تابیدن را ندارند طول عمر این pcb ها به علت سخت بودن بیشتر از سایر انواع می باشد.
pcb های سخت خود به سه دسته تک لایه، دو لایه و چند لایه تقسیم می شوند. در انواع تک لایه که به آن ها یک طرفه هم گفته می شود، تنها روی یک طرف برد لایه نازکی از مس وجود دارد که به عنوان رسانا عمل می کند. روی این لایه مسی، یک روکش لحیمی برای محافظت از pcb ها در مقابل ضربه، رطوبت و حتی اکسیژن قرار داده می شود.
از این برد ها عموماً برای ساخت مدار های الکتریکی معمولی و ساده استفاده می شود. برای مثال در ماشین حساب، رادیو و پرینتر که حجم کلی قطعه در ابعاد معمولی است از pcb های معمولی سخت تک لایه استفاده می گردد.

 

 

دانلود فیلم آموزشی آشنایی با pcb ها

 

 

در این بخش می توانید فیلم آموزشی آشنایی با برد مدار چاپی را مشاهده فرمایید. این فیلم درس اول از مجموعه آموزش آلتیوم دیزاینر تولید شرکت مهندس یار می باشد. در نوشته های بعدی قسمت دانلود رایگان مهندس یار، فیلم های آموزشی بیشتری را در این زمینه قرار خواهیم داد.

 

 

برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد دانلود فیلم آموزشی آشنایی با برد های مدار چاپی (PCB)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.