فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes) کلیک کنید
فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes)
کلیک کنید
0
0

دانلود جزوه آموزشی کلید فشار قوی و انواع آن

1570 بازدید

 از کلید فشار قوی برای قطع جریان در شبکه های قدرت استفاده می شود. این کلید به طور ساده شامل دو کنتاکت ثابت و متحرک می باشد که در زمان قطع کلید از هم دور می شوند. در موقع جدا شدن کنتاکت ها از هم در کلیدها جریان قطع نمی شود و قوس الکتریکی به وجود می آید. این قوس هوا را یونیزه می کند و باعث عبور آسان تر جریان و تداوم آن می گردد. عوامل مختلفی به یونیزه شدن هوا در فاصله بین کنتاکت ها و جلو گیری از خاموش شدن قوس کمک می کنند که به شرح زیر هستند:

درجه حرارت زیاد: درجه حرارت زیاد حاصل از قوس الکتریکی باعث جنبش بیشتر مولکول های هوا شده و مولکول ها هوا انرژی کسب کرده و در اثر بر خورد به هم باعث یونیزه شدن هوا می گردند. برای خاموش کردن قوس الکتریکی باید ضمن مقابله با عوامل تقویت قوس الکتریکی، کنتا کت ها را نیز با سرعت و به اندازه کافی از هم دور کرد. بدین منظور باید از تولید الکترون های آزاد و یونیزه شدن هوا جلوگیری کرد، دمای محیط را پایین آورده و الکترون های آزاد ویون های هوای تولید شده را دور کرد.

کلید فشار قوی

انواع کلید فشار قوی

بعضی از انواع کلید ها را در زیر شرح می دهیم:

سکسیونر ساده

کلید غیر قابل قطع و وصل زیر بار است و فقط به منظور جدا کردن تجهیزات از نقاط تحت ولتاژ بکار می رود. در این کلیدها وسائل از بین بردن و کنترل نمودن جرقه وجود ندارد. از خصوصیات ویژه سکسیونر یکی ایجاد قطع قابل اطمینان در شبکه و پست برای کار روی تجهیزات و دیگری قابل رؤیت بودن وضعیت قطع و وصل کنتاکت هاست که هر دو از نظر ایمنی بسیار قابل توجه هستند. هر چند سکسیونر کلیدی غیر قابل قطع زیر بار است ولی می توان جریان های بسیار کمی را که ایجاد جرقه نمیکنند را با آن قطع و وصل نمود.

کلید فشار قوی هوایی

برای ولتاژهای فشار ضعیف وقدرت های کم از کلیدهای هوایی استفاده می شود. دراین کلیدها کنتاکت ها در موقع قطع جریان با شدت ازهم جدا شده دورمی گردند. برای بالا بردن قدرت قطع در این کلیدها به وسیله کنوکیسون حاصل از گرمای قوس حاصل از جریان عبوری در لحظه قطع و صفحات فلزی طول قوس الکتریکی را افزایش می دهند که بدین وسیله قدرت قطع کلید بالا می رود.

این کلیدها تا ولتاژ حدود 3/3 کیلوولت و قدرت قطع 25 مگا آمپر مورد استفاده دارند. برای بالابردن قدرت قطع در کلیدهای هوایی گاهی تعداد صفحات فلزی منحرف کننده قوس را بیشتر می کنند و توسط میدان مغناطیسی حاصل از عبور جریان، قوس را به طرف صفحات رانده طول قوس را افزایش داده آن را خاموش می نمایند. به این کلیدها، کلید های با سیم پیچ وزنده می گویند.

همچنین ببینید: آموزش eplan

کلید فشار قوی روغنی

بعضی اوقات از کلیدهای روغنی کوچک که ساختمانی شبیه کلید هوایی داشته و در آنها کنتاکت ها درمحفظه روغن قرار دارند استفاده می شود. قوس الکتریکی باعث حرکت روغن و دور کردن یون های آزاد و افزایش طول قوس می شوند و آن را خاموش می کنند. یکی از برتری های این کلید ها برکلید های هوایی کمتر صدمه دیدن تیغه های سرکنتاکت ها در اثر قوس الکتریکی است. در صورتی که درکلید های هوایی مجبور به تعویض تیغه های کنتاکت ها پس ازمدتی کار کردن هستیم.

البته لازم به ذکر است که در کلیدهای روغنی در هر بار عملکرد، مقداری روغن کربنه می شود و به مرور تولید لجن در روغن کرده کیفیت آن را پایین می آورد و باید خارج و تعویض گردد. در ضمن خطر آتش سوزی و انفجار در این کلیدها بیشتر از کلید های هوایی است. برای بالا بردن قدرت و ولتاژ کار کلید ها از فشار حاصل از گازهای ایجاد شده در روغن در اثر قوس الکتریکی برای گردش روغن در بین کنتاکت ها و جایگزینی روغن سرد با روغن گرم در محل کنتاکت ها استفاده می نمایند. این کار بر قدرت عایقی کلید افزوده و قوس را سریعاً خاموش می کنند.

کلید با وزش اجباری هوا

در این کلید ها زمان تداوم قوس کمتر است و در لحظه قطع و دور شدن کنتاکت ها هوای فشرده با شدت به فاصله بین کنتاکت ها برخورد و قوس را خاموش می کند. این کلید ها مدت زمان قوس کوتاه تری نیز نسبت به کلید های روغنی دارند و خطر آتش سوزی و انفجار در آن ها بسیار کمتر است. این کلیدها از نظر کار شبیه کلید های با وزش اجباری روغن هستند. در این کلیدها کنتاکت ها درداخل یک محفظه کوچک خلأ ازهم جدا می شوند. نظر به اینکه در خلأ یونی برای هدایت جریان قوس وجود ندارد فاصله بین کنتاکت ها کمتر است و استهلاک تیغه های کنتاکت وجود ندارد. سرویس و نگهداری این کلیدها ساده تر و ارزانتر از کلید های دیگر می باشد . مزایای دیگر این کلیدها سرعت عملکرد بالاتر، تعداد کمتر قطعات متحرک و سرویس و نگهداری آن کمتر است. با توجه به اینکه خطر آتش سوزی و انفجار در این کلید ها وجود ندارد، برای پستهای داخلی توصیه می شود.

مطالبی در مورد موتور استارتر ها

یکی از روش های راه اندازی موتورهای القایی راه انداز های نرم می باشد که از طریق آن ها موتور ها از طریق کنترل ولتاژ – فرکانس در یک زمان مشخص به تدریج از سرعت صفر به سرعت نامی می رسند که این روش امروزه کاملاً جا افتاده است. راه انداز های نرم تنها در هنگام راه اندازی به کار می روند و معمولاً پس از راه اندازی توسط یک کنتاکتور بای پس از مدار خارج می گردند.

این راه اندازها می توانند به سیستم از کار اندازی نرم نیز مجهز باشند که کاربرد های ویژه ای دارد. ضمن این که عموماً این نوع راه اندازها به ترمز الکترونیکی از طریق تزریق جریان مستقیم نیز مجهز می باشند. سازندگان این نوع راه اندازها معمولا حفاظت های مورد نیاز برای موتور را نیز در راه انداز ها تعبیه می کنند که از این طریق حجم راه انداز محدود می گردد. همچنین با استفاده از این گونه راه انداز ها نیاز به در نظر گرفتن کنتاکتور اصلی نیست.

انواع حفاظت

حفاظت هایی که معمولاً در راه انداز های نرم پیش بینی می گردد به صورت زیر است:

حفاظت در مقابل اضافه بار – حفاظت در مقابل توالی معکوس فازها و دو فاز شدن – حفاظت در مقابل افزایش حرارت سیم پیچ های موتور که از طریق سنسورهای حرارتی انجام می گردد – حفاظت در مقابل کاهش ولتاژ و موارد دیگر که بسته به سازنده راه انداز می تواند تغییر کند. نکته مهم اینجاست که هنگام بسته شدن کنتاکتور بای پس حفاظت های تعبیه شده در راه انداز همچنان فعال می باشد چون مسیر بای پس تنها تایرستور ها را بای پس می کند.

دانلود جزوه آموزشی کلید فشار قوی و انواع آن

محصول مرتبط: آموزش اتوکد الکتریکال

برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد دانلود جزوه آموزشی کلید فشار قوی و انواع آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.