فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes) کلیک کنید
فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes)
کلیک کنید
0
0

واسط انسان – ماشین (HMI) در اتوماسیون صنعتی

67386 بازدید

اتوماسیون صنعتی

واسط انسان – ماشین در حال حاضر یکی از داغ ‌ترین موضوعات در اتوماسیون صنعتی است. در حقیقت، به نظر می ‌رسد که آینده رشته اتوماسیون صنعتی در دست این فن ‌آوری قرار دارد.

بنابراین، تعجب ‌آور نیست که رقابت شدیدی بین شرکت‌ ها به وجود آمده است؛ رقابتی برای ابداع نو آورانه ترین بستر که بتواند دو جهانی را به هم نزدیک کند که در نهایت محکوم به ادغام با یکدیگرند: انسان‌ ها و ماشین‌ ها.

 

 

یک سیستم HMI چیست؟

 

 

یک HMI، یا همان رابط انسان – ماشین، یک دستگاه یا نرم‌ افزار است که به کاربر اجازه می ‌دهد تا با دستگاه ها و کارخانه ‌های تولیدی ارتباط برقرار کند. چطور؟ با ترجمه مقدار بسیار زیادی از داده‌ های پیچیده ماشینی به اطلاعات قابل دسترسی توسط انسان. به این ترتیب کاربر تمامی ابزارهای لازم برای کنترل فرآیند تولید را در اختیار دارد.

با استفاده از این تعریف در دنیای اتوماسیون صنعتی، روشن است که به هر اندازه یک HMI پاسخگو و کاربر پسند باشد، عملیات تولید هم به همان اندازه کارآمد و مقرون ‌به‌ صرفه خواهد بود.

 

 

سیر تکاملی HMI ها

 

 

برای این که به درستی درک کنیم که یک HMI چیست، باید یک گام به عقب برداریم. در واقع، ما باید از صفر شروع کنیم و ببینیم که این تکنولوژی چگونه تکامل‌ یافته است.

همه چیز با یک دکمه شروع شد. و بعد نور بود. پس از نور سوییچ ها آمدند. پس از آن ها وسایل سیمی ظاهر شدند، که به صفحه های الکترونیکی تبدیل شدند. سرانجام، زمان کامپیوترهای شخصی و برنامه ‌های نرم ‌افزاری فرا رسید که صحنه را شکوفا و تسخیر کرد.

و بنابراین، در عرض چند سال، دنیای رابط انسان – ماشین از یک تکامل گسترده عبور کرده است. با این حال، کارشناسان در مورد این موضوع شکی ندارند که: ما هنوز چیزی جز نوک کوه یخی را ندیده ایم.

 

در همین رابطه بخوانید: آموزش HMI در WinCC Flexible

 

در همین رابطه بخوانید »   آموزش وین سی سی اسکادا پیشرفته

 

واسط انسان – ماشین

 

 

اما چه چیزی این سیستم‌ها را به طور بالقوه نا محدود می‌ سازد؟ دو پاسخ برای این سوال وجود دارد. اول، همه چیز به نرم‌ افزار بستگی دارد. امروزه ما شاهد یک استاندارد سازی پیشرو از چیزهایی هستیم که در گذشته اختیاری تلقی می‌ شدند (به عنوان مثال صفحه نمایش لمسی یا نمایش رنگی) و شرکت ‌ها باید در زمینه برنامه‌ ها و SCADA با هم رقابت کنند.

 

دوم، ادغام با فن‌ آوری‌ های “فیزیکی” جدید؛ گرایش ‌ها به فن آوری هایی که از ابزارهای تکنولوژیکی با کاربرد رایج استفاده می‌کنند. این گرایش آخرین نسل HMI ها است: افرادی که از آن ‌ها استفاده می کنند را قادر سازد تا همان استفاده آشنا و آسان را در گوشی ‌های هوشمند و تبلت ها پیدا کنند.

 

 

 

آموزش hmi

 

HMI در اتوماسیون صنعتی

 

 

در نهایت، ما به جالب ‌ترین بخش برای کسانی که در این رشته کار می‌ کنند می‌ رسیم. رابطه HMI با اتوماسیون صنعتی چیست؟

 

اساسا، یک دستگاه HMI به تجسم و کنترل کارکرد ها کمک می ‌کند. با استفاده از منابعی مانند ورودی / خروجی ها، Soft Plc یا Ethernet، و سیستم ‌های عامل به شما این امکان را می ‌دهد که با هر سیستم تولیدی ارتباط برقرار کنید.

 

 

در همین رابطه ببینید: آموزش wincc در Tia Portal

 

 

بسته به کارخانه تولیدی، ویژگی‌ های دستگاه می ‌تواند از نظر قابلیت اتصال، تکنولوژی و حتی ابعاد تغییر کند. از این رو، در اتوماسیون صنعتی، می ‌توانیم HMI هایی را بیابیم که از دستگاه‌های ۴.۳ اینچی معمولی گرفته تا صفحه گسترده پیشرفته به پهنای ۱۵.۶ اینچ متفاوت باشند. به همین دلیل است که هر شخصی می ‌تواند راه حل مناسب خود را پیدا کند.

 

به این منظور که کار کاربر حتی ساده تر شود، فن ‌آوری صفحه لمسی (خازنی یا مقاومتی) نیز در دسترس است و اجازه تعامل شهودی با ماشین ‌ها و کارخانه ‌های تولیدی را می‌ دهد.

 

برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد واسط انسان – ماشین (HMI) در اتوماسیون صنعتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.