فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes) کلیک کنید
فقط چند ساعت دیگر برای استفاده از تخفیف شگفت انگیز 500 هزار تومانی مهندس یار فرصت دارید! (کد تخفیف: mohandes)
کلیک کنید
0
0

دانلود فیلم آموزشی آشنایی با موتور القایی سه فاز

870 بازدید

موتور القایی یکی از مهم ترین وسایلی است که تاکنون ساخته شده است. از پمپاژ آبی که در آپارتمان خود می نوشید گرفته تا حرکت آسانسور ها و جرثقیل ها و حتی خنک کردن نیروگاه های هسته ای همگی محتاج وسیله ای به نام الکتروموتور هستند. در این فیلم آموزشی نگاهی داریم به داخل یکی از موتور های الکتریکی و نحوه کار آن را دقیقاً یاد خواهیم گرفت.

توجه مهم: این فیلم آموزشی قسمتی از محصول آموزش درایو زیمنس مهندس یار است.

موتور القایی چگونه کار می کند؟

موتور القایی چیزی شبیه به شکل زیر است. این وسیله انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند که می توانیم از آن برای به حرکت در آوردن پمپ ها، فن ها، کمپرسور ها، چرخدنده ها، قرقره ها و … استفاده کنیم. تمام قطعات موتور در داخل محفظه اصلی یا main housing قرار می گیرند. در جلوی موتور می توانید محور یا shaft را ببینید که می چرخد و می توان چیزهایی مانند پمپ و چرخدنده را به آن متصل کنیم تا کاری را برای ما انجام دهند.

شفت یا محور موتور بر روی بلبرینگ هایی که در قسمت جلو و عقب موتور قرار دارد پشتیبانی می شود. این بلبرینگ ها به چرخش شفت کمک می کنند و آن را در موقعیت خود نگه می دارند. در داخل محفظه استاتور قرار دارد.

موتور القایی

استاتور و عملکرد آن

استاتور قسمت ثابت بدنه داخلی موتور القایی بوده و نمی چرخد. استاتور شامل تعدادی سیم مسی است که در سیم پیچ های بین شکاف هایی که در اطراف محیط داخلی قرار دارند پیچیده می شود. سیم مسی با پوشش خاصی پوشانده شده است که سیم ها را از یکدیگر عایق الکتریکی می کند. این به آن معنا است که الکتریسیته باید از کل سیم پیچ عبور کند، در غیر این صورت کوتاه ترین مسیر ممکن را طی خواهد کرد.

در واقع به این علت به موتور القایی سه فاز گفته می شود که 3 مجموعه سیم پیچ مجزا در استاتور داریم. انتهای هر مجموعه به پایانه های داخل جعبه ترمینال برق متصل می شود. هنگامی که موتور به منبع برق متصل شود، استاتور یک میدان الکترومغناطیسی چرخشی ایجاد می کند.

موتور سه فاز

نقش روتور در موتور سه فاز القایی

روتور قفسه سنجابی که به شفت متصل است و دور آن قرار می گیرد. قفسه سنجاب به تعدادی ورق فولادی چند لایه متصل شده است. این ورق ها به تمرکز میدان مغناطیسی روی میله ها کمک می کنند. از ورق ها به جای یک قطعه فلزی جامد استفاده می شود زیرا با کاهش اندازه جریان های گردابی در روتور کارایی را بهبود می بخشد. هنگامی که روتور در داخل استاتور قرار می گیرد و استاتور به منبع تغذیه متصل می شود روتور شروع به چرخش می کند.

در همین رابطه بخوانید »   دانلود آموزش اینستاگرام (تبلیغات و فروش) به زبان فارسی

در واقع با عبور الکتریسیته از سیم، در اطراف آن میدان الکترومغناطیسی ایجاد می شود که می توان این موضوع را با قرار دادن چند قطب نما در اطراف سیم ملاحظه کرد. با معکوس شدن جهت جریان، میدان مغناطیسی نیز معکوس می گردد. بنابراین با قرار دادن یک سیم حاوی جریان الکتریسیته در میان چند آهنربا و معکوس کردن این جریان می توان به وسیله اثر میدان های مغناطیسی بر یکدیگر سیم را حرکت داد.

نحوه کار موتور الکتریکی

خنک کاری موتور القایی

در پشت موتور نیز فن و یک پوشش محافظ را پیدا می کنیم. فن در واقع یک پروانه خنک کننده بوده و به محور یا شفت اصلی موتور متصل می باشد و با آن می چرخد. اما چرا موتور القایی باید فن خنک کننده داشته باشد؟ علت آن است که این موتور ها هنگام کار گرمای زیادی تولید می کنند بنابراین فن هوای محیط را بر روی بدنه می دمد تا خنک شود.

اگر گرمای تولید شده توسط موتور القایی کنترل و دفع نگردد، می تواند موجب ذوب شدن عایق سیم پیچ های داخلی شده و باعث اتصال کوتاه در موتور می گردد. در نهایت این موضوع موجب آتش گرفتن موتور و از بین رفتن آن خواهد شد. جهت خنک کاری هر چه بیشتر موتور، پره هایی در اطراف محفظه موتور تعبیه می شود تا با افزایش سطح مقطع گرما به صورت بهتری دفع شود.

دانلود این فیلم آموزشی

توصیه به مهندسان برق

در حال حاضر در کشور ما و همچنین بسیاری از کشور های صنعتی هیچ شاخه ای از مهندسی برق مانند اتوماسیون صنعتی رونق و کاربرد ندارد. اگر می خواهید دانش و اطلاعات خود را بروز نگه داشته و از سایرین عقب نمانید، توصیه می کنیم از جدیدترین پکیج کامل آموزش اتوماسیون صنعتی مهندس یار استفاده نمایید. با مراجعه نوشته زیر می توانید مشخصات کامل این پکیج را مشاهده نموده و به صورت آنلاین سفارش دهید:

پکیج طلایی اتوماسیون صنعتی مهندس یار

پکیج طلایی اتوماسیون

برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد دانلود فیلم آموزشی آشنایی با موتور القایی سه فاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.